Oprichter van ProCoach© Personeelsdiensten is Patrick Cornelius (1958). Na een langdurige carrière in loondienst binnen uiteenlopende organisaties, achtte hij in 2009 het moment aangebroken om als zelfstandig adviseur verder te gaan. Daarmee heeft hij zichzelf in staat gesteld om zijn inmiddels opgedane kennis en ervaring op een meer gerichte manier in te zetten en invulling te geven aan het verdere verloop van zijn carrière.

Patrick heeft zijn sporen met name verdiend binnen de overheid. Begonnen in de gezondheidszorg (instituut voor geestelijk en meervoudig gehandicapten) als personeelsfunctionaris stapte hij na een aantal jaren over naar de gemeente Rotterdam. Maar niet nadat hij de invoer van het Functie Waarderingssysteem Gezondheidszorg (FWG) binnen het instituut had meegemaakt. Een grote klus die destijds binnen de gehele gezondheidszorg werd uitgevoerd. In Rotterdam heeft hij in eerste instantie in de wijk-units gewerkt als Financieel Technisch Medewerker – direct in het bijstandswerk zelf dus – en is later teruggekeerd naar het P&O-vakgebied als personeels- en salarisadministrateur. Om zijn ambities waar te kunnen maken is hij daarna vertrokken naar het Ministerie van Justitie, meer specifiek het Gevangeniswezen als plaatsvervangend hoofd Personeelszaken. Van daar uit is hij doorgestroomd naar het arrondissement Den Bosch van het Ministerie van Justitie waar hij gewerkt heeft als (senior) Personeels- en Management Adviseur. Een waardevolle tijd aangezien het Ministerie van Justitie toen volop in beweging was. De ene na de andere reorganisatie om tot een meer toegankelijke en efficiëntere organisatie te komen heeft hij van dichtbij en intensief meegemaakt. Ook daar heeft hij deelgenomen aan grote projecten zoals de invoering van FUWASYS, het functiewaarderingssysteem voor de overheid. Bovendien is hij zich daar gaan toeleggen op vraagstukken op het gebied van mobiliteit: zowel in- als extern. De oprichting van het mobiliteitsbureau ZOZ is daar een onderdeel van geweest. Patrick heeft in al die jaren ook een gezonde belangstelling gekregen voor ICT. Binnen het arrondissement Den Bosch was hij dan ook het aanspreekpunt voor ICT-vraagstukken van de afdeling P&O. Dat varieerde van de aanschaf van een nieuwe netwerkstructuur tot het bestellen van (rand-)apparatuur en software.

Vanuit die nieuwsgierigheid en nieuw verkregen kennis heeft hij dan ook een kort uitstapje gemaakt naar de ICT-wereld als bedrijfsleider van een computerbedrijf. Helaas bleek dit bedrijf niet te passen binnen de ambities van Patrick en hij besloot dan ook terug te keren naar zijn eigen vakgebied; P&O. Uiteraard wel met de bagage van de ervaring binnen ICT.

Zijn eerste nieuwe baan als P&O-er was die van hoofd bureau P&O binnen een gemeente. Een baan waarin hij zowel zijn vakkennis als zijn vaardigheden als leidinggevende kwijt kon. Sindsdien is hij – weliswaar bij verschillende gemeenten – als leidinggevende binnen zijn vakgebied werkzaam gebleven. Ook heeft hij ervaring op kunnen doen met een nieuw fenomeen binnen de (lagere) overheid: het Shared Service Centre. Namens de gemeente heeft hij op zijn vakgebied zijn bijdrage kunnen leveren aan de totstandkoming van het Service Centrum Drechtsteden. Een leerzame en interessante periode waarin Patrick zich als een kritisch deelnemer heeft opgesteld om de belangen van ‘zijn’ gemeente goed te kunnen behartigen.

Kortom, met ProCoach© Personeelsdiensten kunt u er verzekerd van zijn dat u veel ervaring en deskundigheid in huis haalt: via Patrick zelf of via zijn grote netwerk.


Gemeente Neder-Betuwe

Medio maart 2014 gaat Patrick bij de gemeente Neder-Betuwe aan de slag als beleidsmedewerker P&O.
lees meer >>

Gemeente Drimmelen

Met ingang van februari 2014 werkt Patrick bij en voor de gemeente Drimmelen als Adviseur P&O.
lees meer >>

Gemeente Westland

Sinds medio september 2013 heeft Patrick een opdracht aanvaard bij de gemeente Westland (Naaldwijk) als senior HRM-adviseur.
lees meer >>

Vivaan, Centrum voor Participatie te Oss

Per 1 oktober 2011 is ProCoach© Personeelsdiensten werkzaam als P&O (beleids)adviseur bij Vivaan, Centrum voor Participatie te Oss.
lees meer >>

gemeente Hardinxveld-Giessendam

Medio november 2010 is Patrick bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam begonnen ter ondersteuning van het cluster P&O.
lees meer >>

Gemeente Rijnwaarden

In september 2010 is Patrick Cornelius begonnen als interim all-round adviseur P&O bij de gemeente Rijnwaarden.
lees meer >>

Golfpark Almkreek

ProCoach© Personeelsdiensten is gevraagd om voor het Golfpark het personeelsbeleid te (be)schrijven, van werving en selectie tot beoordelingssystematiek.
lees meer >>

Gemeente Roerdalen

Van juni 2009 tot augustus 2010 heeft Patrick Cornelius gewerkt bij de gemeente Roerdalen (L) als interim coördinator voor het cluster P&O.
lees meer >>